Kinderen en jongeren

Wanneer in therapie?

  • Bij o.a. stemmingsklachten, faalangst, veel piekeren, hooggevoeligheid, boosheid, een laag zelfbeeld en vermoeidheid.

  • We werken laagdrempelig en doelgericht. We doen spelletjes, opdrachten en leren zo je eigen persoonlijkheid beter kennen.

  • Doelen waar we bijvoorbeeld aan kunnen werken zijn: omgaan met negatieve gedachten, leren om eigen emoties te herkennen en hiernaar te handelen of het verstevigen van het zelfbeeld.

Waarom kinderen en jongeren zo ontzettend belangrijk zijn:

De toekomst is voor onze jeugd. De kinderen en jongeren die nu opgroeien zijn de bouwers van de toekomst. Wat mij opvalt is dat het opgroeien in onze huidige maatschappij best ingewikkeld is geworden. 

Verwachtingen zijn hoog, we zijn drukker dan ooit en het leven met social media brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. 

Kun je als kind of jongere nog staande blijven? 

Als je als kind of jongere ook psychische klachten ervaart is het lastig om staande te blijven. Door psychische klachten kun je je somber voelen, je concentratie verminderd op school, taken kun je niet afmaken en je kunt last krijgen van faalangst of negatieve gedachten. Het ene kind trekt zich terug terwijl een ander kind juist de grenzen opzoekt en hierdoor extra opvalt.

Het is mijn missie om kinderen en jongeren ‘echt’ te zien. 

Als je weet wie je bent kun je beter met je omgeving omgaan. Als je niet weet wie je bent, word je opgeslokt door diezelfde omgeving.

Door hulp te zoeken kun je werken aan een stevige basis. We leggen een fundament voor de toekomst. Je ontdekt hoe je kunt omgaan met hoge verwachtingen, met negatieve gedachten en sombere gevoelens. Je leert voor jezelf te zorgen en je grenzen aan te geven. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent. Ik geloof dat het nooit te vroeg of te laat is om te werken aan jouw fundament.

Werk aan een fundament dat bestand is tegen de druk van buitenaf.

Ik help je hier graag bij.

(Visited 56 times, 1 visits today)